Acupunctuur kan u écht helpen

Intake en behandelplan

Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk vindt er eerst een intakegesprek plaats. Dit begint met het stellen van gerichte vragen over de aandoening en de ziektegeschiedenis. Het voelen van de pols en het kijken naar de tong zijn belangrijke onderdelen bij het stellen van de diagnose. Ze geven een indruk van de algemene conditie, het energieniveau en de toestand van bepaalde interne organen. Hierna is vast te stellen waar de mogelijke oorzaak van de klacht ligt en wordt een behandelplan gemaakt dat ik met u doorspreek. De behandeling volgens dit plan vindt alleen plaats met uw uitdrukkelijke toestemming.

Afhankelijk van de klacht en de gekozen behandelmethode plaats ik dunne naalden op bepaalde acupunctuur-punten op het lichaam, de ledematen  en/of het oor. De naalden blijven enige tijd staan en zorgen ervoor dat de energie beter door de meridianen gaat stromen. Acute klachten kunnen meestal sneller worden opgelost dan chronische klachten/aandoeningen. Uw privacy is uiteraard gewaarborgd conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Naast de reguliere traditionele Chinese acupunctuur heb ik mij door een aantal gerichte bijscholingen te volgen verdiept en bekwaamd in de ‘Balance Method van Dr. Richard Tan’ specifiek voor de behandeling van pijnklachten en allerlei ander ongemak zoals jeuk, tintelingen, stekende, kloppende of zeurende pijn, uitstralende pijn etc.

Auriculotherapie pas ik toe bij bijvoorbeeld stoppen met roken, verslavingsproblematiek of bepaalde functionele problematiek en pijn. Naast acupunctuur met naalden maak ik soms ook gebruik van moxa tijdens de behandeling. Hierbij wordt een samengeperst kruid (Bijvoet) verhit. Soms wordt dit direct op de naald geplaatst en soms vlak boven de huid. Hierbij wordt het acupunctuurpunt of de meridiaanstroom in/onder de huid gestimuleerd, waardoor de energie beter gaat stromen en de doorbloeding sterk verbetert. Deze therapievorm wordt doorgaans als prettig ervaren vooral bij gebruik van de moxa-lamp.

Jim Hubner
polsdiagnose
oor acupunctuur

Didamsestraat 10
6901 HC Zevenaar

06-38557967

acupunctuur@jimhubner.nl

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

Dinsdag: 9.00 -18.00 uur
Woensdag: 9.00 – 18.00 uur
Donderdag: 9.00 – 18.00 uur

Deze Acupunctuur praktijk is aangesloten bij: