Acupunctuur kan u écht helpen

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunde uit China die niet alleen in China, maar inmiddels wereldwijd  wordt toegepast. Het is een holistisch georiënteerde geneeskunde, wat wil zeggen dat het de mens beschouwt als onlosmakelijk onderdeel van de natuur/het universum en zijn omgeving zonder onderscheid te maken  tussen lichaam en geest. 

De energie in ons lichaam, Qi genoemd (uitgesproken als Chi), beweegt zich in onzichtbare energiebanen die meridianen worden genoemd. Het concept van Yin en Yang speelt daarin een belangrijke rol. Deze twee krachten of energieën zijn tegengesteld, maar vullen elkaar ook voortdurend aan en gaan ook in elkaar over (vgl. dag en nacht). Dit wordt gesymboliseerd in het Yin-Yang symbool.

In een gezond lichaam zijn Yin en Yang in balans, maar ze kunnen ook uit balans raken wat vervolgens kan leiden tot klachten en ziekte. Het hele stelsel van meridianen vormt een energienetwerk, waarop tal van acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of heeft een bepaalde functie. Qi moet vrij in ons lichaam kunnen stromen zonder belemmeringen, maar de vrije stroom van Qi raakt soms door een disbalans van Yin en Yang verstoord. Klachten als pijn, je niet lekker of ziek voelen, slapeloosheid en hoofdpijn etc. ontstaan vervolgens als de stroom van Qi gestagneerd of geblokkeerd raakt. Door naalden op de juiste acupunctuurpunten te plaatsen, kan de energiestroom in de meridianen weer hersteld en gereguleerd worden. Met andere woorden de Yin-Yang balans in het lichaam wordt hersteld.

Een veel gestelde vraag is of de behandeling met naalden pijnlijk is. Het antwoord daarop is dat het alleszins meevalt en nagenoeg pijnloos verloopt door de gehanteerde naaldtechniek en het feit dat heel dunne, massieve naalden worden gebruikt, veel dunner dan een (holle) injectienaald. Bovendien wordt er, anders dan bij een injectienaald, geen vloeistof in het lichaam gespoten.

Ingeval van jonge kinderen of bij volwassenen met een hoge gevoeligheid voor naalden, wordt het aantal naalden tot een minimum beperkt en gebruik ik zeer fijne naaldjes en/of pas ik auriculotherapie – dit wordt vaak ooracupunctuur genoemd – toe maar dan zonder naalden. In plaats van naalden dien ik dan hele zwakke elektrische pulsjes toe op punten op het oor met een speciale puntzoeker.

 

 

Didamsestraat 10
6901 HC Zevenaar

06-38557967

acupunctuur@jimhubner.nl

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

Dinsdag: 9.00 -18.00 uur
Woensdag: 9.00 – 18.00 uur
Donderdag: 9.00 – 18.00 uur

 

Deze Acupunctuur praktijk is aangesloten bij: